Adviesbudgetten: Gepersonaliseerd advies? Haal een expert in huis

Reken op gepersonaliseerd advies via Alimento

Wil je werk maken van een inclusieve werkvloer? Diversiteit optimaal benutten in jouw bedrijf? Of ervaar je uitdagingen op het vlak van diversiteit en inclusie? Doe een beroep op een ervaren expert. Die komt bij je langs, analyseert jouw situatie en geeft gericht advies.

Adviesdossier diversiteit en inclusie: voor bedrijven met een diversiteitsuitdaging

Een expert en erkend Alimento-partner werkt op maat van jouw bedrijf een plan van aanpak uit. Dit kan drie verschillende vormen aannemen: 

  • een diversiteitsplan (= advies op bedrijfsniveau)
  • een mainstreamingsplan (= advies over de hr-cyclus)
  • een begeleidingstraject op de werkvloer (= advies op de werkvloer)

Het adviesbudget diversiteit en inclusie heeft een waarde van € 6.000. Bij de inzet van dit advies heeft je bedrijf recht op een financiële tussenkomst van Alimento. 

Meer weten

Adviesdossier opleiding en leren: ondersteuning van hr-trajecten

Een externe consultant helpt je om de hr-initiatieven concreet te maken. Zo kan je je onthaalbeleid herzien, zodat het meer rekening houdt met diversiteit. Een opleidingsbeleid uittekenen op maat van de diverse noden van je medewerkers. Of werkinstructiefiches met beelden uitwerken, zodat alles klaar en duidelijk is, ook voor anderstaligen.

Voor dit adviesdossier kan je bedrijf rekenen op financiële tussenkomsten van Alimento.

Meer weten

Extra budget werkbaarheidsproject

Iedereen heeft recht op werkbaar werk. Bij specifieke groepen kan de werkbaarheid soms een stuk beter. Denk aan kortgeschoolden die repetitief of routinematig werk doen. Of aan oudere personen voor wie de werkdruk te hoog wordt.

Alimento biedt een tussenkomst tot maximaal € 6.000 voor advies en begeleiding bij projecten rond werkbaar werk. 

Meer weten